Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme

Nieuwsbericht

Woonproject Geerdegemstraat: Het Leven Zoals Het Is

Woonproject Geerdegemstraat: Het Leven Zoals Het Is

21 september 2020

Woonprojecten zoals de Geerdegemstraat liggen ons na aan het hart. In maart investeerden we in een leuk en modern pand voor een nieuw meer zelfstandig en kleinschalig samenwoonproject voor bewoners met ASS. Op enkele maanden tijd maakten we de binnenkant conform met de veiligheids- en zorgvoorschriften zodat in juni al een enthousiaste groep van vijf jongens met ASS naar hun nieuwe thuis kon verhuizen. Met een bang hartje maar veel goesting.

Nu in september meldt onze begeleiding dat voor iedereen het nieuwe huisleven stilaan wat in de plooi komt te liggen. Veel van deze jongens zijn grootgebracht in grotere zorgsystemen. Nu genieten ze met volle teugen van de rust, vrijheid en onafhankelijkheid die het nieuwe zelfstandige en kleinschalige wonen met zich meebrengt. Ze leren met minimale begeleiding samen wonen en leven en krijgen door de kleinschalige groep meer kans om zichzelf te zijn.

Ook in dit vrijgezellenflat schiet Cupido zijn pijlen. Er wordt op date gegaan en plezier gemaakt met vrienden in het weekend. In de week heeft eenieder vrijwilligerswerk op maat gevonden en ze nemen graag zelf de bus of de fiets om daar te geraken. ’s Avonds wordt er in kookpotten geroerd, geëxperimenteerd met recepten en confituur gemaakt uit de moestuin. Na een deugddoende dag zingevend werk komt iedereen samen rond de tafel en is er tijd voor reflectie, huishouden en wat ontspanning.

Het leven zoals het is, kan schoon zijn. Of hoe eenvoudige dagdagelijkse momentjes van zelfbeschikking mensen met ASS in hun kracht doet staan. Hier in de Geerdegemstraat krijgen ze de kans om hun talenten dag in dag uit verder te ontdekken. Onze handen jeuken alvast om meer van dit soort woonprojecten te bouwen. Heb jij interesse in kleinschalig en zelfstandig wonen? Aarzel dan niet en contacteer onze infodesk. Wij horen graag jouw verhaal.

 

 

 

 

<< Naar archief

Autigone

Beukenlaan 9
2820 Rijmenam

Tel.: 015/ 52 57 46

Huis 3

Perelaarstraat 10
2812  Muizen

Tel.: 015/ 34 03 14

Villa Kakelbont

Imeldalaan 7
2820 Bonheiden

Tel.: 015/ 55 48 86

Geerdegemstraat

Geerdegemstraat 10
2800 Mechelen

Tel.: 015/ 51 79 05