Begeleidingscentrum voor Personen met AutismeBegeleidingscentrum autisme

Partners

Het Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme werkt met een aantal partners samen om jou de juiste kwaliteitsvolle ondersteuning te kunnen bieden.

Onze sponsors

Vzw Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme wenst haar sponsors van harte te bedanken voor hun bijdrage. Ook de particuliere sponsors bedanken wij voor hun steun.

 

 

Logo-rotary-club-internationaal-web  logo-lions   

Schenking

Wenst u een schenking te doen aan het Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme?
Dat kan op onze giftenrekening: BE15 0010 8844 0030.

Wist je dat giften voor 45% fiscaal aftrekbaar zijn? Dit al vanaf een bedrag van 40 euro.

Meer info over belastingvermindering voor giften tref je hier.

Cera zorgt voor extra comfort

In ons nieuw dagcentrum werken we momenteel ook aan de inrichting om alle ruimtes optimaal te gebruiken en gezellig in te richten. Gelukkig kunnen we hiervoor ook rekenen op geëngageerde sponsors zoals www.cera.be.

BCPA diende met succes een dossier in om in aanmerking te komen voor sponsoring: CERA besloot om 2200 euro te investeren.

Dankzij deze gift kochten we twee comfortabele tweezitzetels elk met een waarde van 700 euro en één grote sofa voor drie mensen ter waarde van 800 euro.

Door deze investering van CERA zorgen we nog meer voor een huiselijk gevoel in onze nieuwe locatie: Imeldalaan 7 in Bonheiden .

BCPA dankt CERA dan ook in naam van alle cliënten voor hun inzet en vertrouwen.

Met zo’n 400.000 vennoten is Cera de grootste coöperatie van België. Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen, bundelt krachten,neemt initiatieven en  realiseert waardevolle projecten met een duidelijk doel: samen investeren in welvaart en welzijn.

Ook jij kunt deel uitmaken van Cera! Check www.cera.coop.

ENGIE sponsort vernieuwingen in Huis3

Met zijn intern programma Power2Act steunt ENGIE initiatieven uit het verenigingsleven waarvoor zijn medewerkers zich vrijwillig inzetten. ENGIE-medewerker Guy Wellens diende een project in namens BCPA.

Een jury van medewerkers selecteerde daarna een twintigtal projecten: goede doelen of initiatieven die de solidariteit in onze samenleving bevorderen. Dankzij Guy en ENGIE ontving BCPA nu een cheque van 2500 euro voor sponsoring. We ondertekenden de partnerschapsakkoorden onlangs in de Brusselse ENGIE Tower.

Vorig jaar kochten we nieuwe zetels en nieuwe gordijnen voor de leefruimte in Huis 3 en verbouwden we de polyvalente ruimte. Dit jaar 2020 zal de opbrengst gaan naar de fonkelnieuwe badkamers in Huis 3. Keurig geplaatst door Lauryssen sanitair. 

Het Begeleidingscentrum dankt ENGIE hartelijk en ook hun medewerker Guy Wellens voor de welgekomen steun.

Industrie Mechelen steunt BCPA

PRIM, Public Relations Industrie Mechelen, verenigt maandelijks een delegatie van het Mechelse bedrijfsleven en het stadsbestuur. Jaarlijks steunen zij ook één goed doel uit het arrondissement. Dit jaar kozen zij ervoor om BCPA te steunen. Ze schonken 2000 euro aan BCPA. Met dit bedrag kopen we nieuwe bedden en matrassen. We danken PRIM voor hun vrijgevigheid.

En die vrijgevigheid haalde zelfs heel terecht de krant.

opsinjoor

Rotary Mechelen schenkt 2500 euro

Begin 2018 stelde BCPA zijn werking voor aan de leden van Rotary Mechelen afdeling Opsinjoor. Elk jaar sponsoren zij verschillende goede doelen in de omgeving van Mechelen. Na onderling overleg besloot Rotary Mechelen ons de hoogst mogelijke jaarlijkse subsidie toe te kennen van 2500 euro.

Concreet kochten we hiermee een kantinetafel en -stoelen alsook twee roldeurkasten voor de nieuwe dagbesteding in Bonheiden. Wij wensen Rotary Mechelen afdeling Opsinjoor heel erg te bedanken voor hun gulle gift.

Sociaal Huis sponsort sportmateriaal

BCPA kan rekenen op een goede samenwerking met het Sociaal Huis en is ook actief lid van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap. Daarom kan BCPA ook jaarlijks op een subsidie rekenen om onze werking te verbeteren. Ook dit jaar keurde het Mechelse stadsbestuur onze subsidie goed.

Concreet schenken zij ons 495 euro. Dit bedrag besteden we voornamelijk aan nieuw sportmateriaal. Zo kopen we bijvoorbeeld een set om baseball te spelen, een hometrainer, een voetbaldoel en basketbalmateriaal met basketbalring. Maar ook ander materiaal zoals petanqueballen of een kubbspel. Langs deze weg willen we het Sociaal Huis hartelijk danken!

sociaal huis mechelen
Jeugddorp - Kaizen

Jeugddorp - Afdeling Kaizen

Jeugddorp, afdeling Kaizen, biedt onderdak aan jongvolwassenen tussen 17 en 25 jaar. Kaizen en BCPA werken voortaan samen en verwijzen cliënten door naar elkaar. BCPA verzorgt de outreach voor Kaizen.

Meer informatie vind je bij Outreach op de pagina Wat doen we?