Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme

Nieuwsbericht

BCPA lanceert flyercampagne voor meer bewustzijn rond neurodiversiteit

BCPA lanceert flyercampagne voor meer bewustzijn rond neurodiversiteit

15 april 2024

Het Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme zet zich in voor het vergroten van bewustzijn en begrip rondom autisme en neurodiversiteit. Om deze missie verder te ondersteunen, lanceren we deze maand een flyercampagne die gericht is op verschillende sectoren, waaronder horeca, dokterspraktijken, stadskantoren, kappers, tandartsen en supermarkten.

Mensen met autisme ervaren de wereld op een andere manier. Dagelijkse activiteiten zoals een bezoek aan de tandarts of een drankje op café kunnen voor hen een grote uitdaging vormen. De prikkels die personen met autisme ervaren, kunnen overweldigend zijn. Denk maar aan drukte, geluid en visuele prikkels.

Met onze flyercampagne willen we niet alleen meer begrip creëren, maar ook praktische tips delen om verschillende sectoren te ondersteunen bij het creëren van een inclusieve omgeving waarin mensen met autisme zich comfortabel voelen.

We willen deze flyers zo wijdverspreid mogelijk maken om zo bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving. Alle flyers zijn beschikbaar om te downloaden via de pdf-link onderaan dit artikel. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze flyercampagne en samen te bouwen aan een autismevriendelijke wereld.

Doe mee en download de flyers hier:
FLYER HUISARTS
FLYER SUPERMARKT
FLYER KAPPER
FLYER STADSKANTOOR
FLYER TANDARTS
FLYER HORECA

Meer info en tips?
Mail naar info@begeleidingscentrum-autisme.be.

<< Naar archief

Autigone

Beukenlaan 9
2820 Rijmenam

Tel.: 015/ 52 57 46

Huis 3

Perelaarstraat 10
2812  Muizen

Tel.: 015/ 34 03 14

Villa Kakelbont

Imeldalaan 7
2820 Bonheiden

Tel.: 015/ 55 48 86

Geerdegemstraat

Geerdegemstraat 10
2800 Mechelen

Tel.: 015/ 51 79 05